Η Δεξιότητα έχει αγκαλιάσει  και στηρίζει οικογένειες ανέργων, άστεγους, παιδιά, ενήλικες αλλά και υπερήλικες, με Μαθησιακές Δυσκολίες, με ΔΕΠΥ, και Διάσπαση προσοχής, νόσο Asperger και Autism, Σύνδρομο Down, Καρκίνο, Αλτσχάιμερ, Ψυχοσωματικά, Κινητικά και άλλα προβλήματα υγείας που έχουν μικρού ή και καθόλου βαθμού Νοητική Υστέρηση, συμμετέχουν στις δράσεις μας και αναπτύσσουν τις Δεξιότητές τους μέσα από μαθήματα και εργοθεραπεία με αποτέλεσμα να επιβιώνουν μαθαίνοντας τέχνες.

Στη Δεξιότητα Πανελλήνιο  Όμιλο για την Προστασία & Ανάπτυξη Δεξιοτήτων, η Εκπαίδευση, η Απασχόληση, το ξετύλιγμα των Ταλέντων και η Ενεργοποίηση του ίδιου του ατόμου, λειτουργεί ως προληπτική ή αγχολυτική δραστηριότητα, και πολλές φορές ως θεραπευτική αγωγή, ενώ η ανάπτυξη δεξιοτήτων ανοίγει στις περισσότερες φορές επαγγελματικούς ορίζοντες αφού εξελίσσονται οι δεξιότητες δημιουργώντας πρωτότυπα επαγγέλματα.

Το αξιοπερίεργο στις δράσεις μας είναι πως πραγματοποιούνται μόνο από Εθελοντές, σχεδόν χωρίς κόστος αφού τα υλικά μας προέρχονται από έσοδα των ίδιων των δράσεων μας, αλλά και από δωρεές Φίλων Εθελοντών.

Η έλλειψη χώρου για την πραγματοποίησή των δράσεων μας σε αυτόν μα έκανε ευέλικτους, έτσι κάθε ωφελούμενος συνάνθρωπός μας μαθαίνει και κάνει εργοθεραπεία στο σπίτι του.

Απαραίτητη προϋπόθεση μαζί με κάθε ωφελούμενο Συνάνθρωπό μας να εκπαιδεύεται και ένα οικείος του, ο λόγος απλός, όταν δεν θα είμαστε παρόντες θα μπορούν να συνεργασθούν μεταξύ τους χωρίς να σταματά η εργοθεραπεία.

Το τελικό αποτέλεσμα αν η οικογένεια δεν έχει καλό βιοτικό επίπεδο να δημιουργούνται μικρές οικοτεχνίες οι οποίες παράγουν μικρά καλλιτεχνήματα τα οποία προωθούνται μέσω δικτύου σε καταστήματα αλλά και μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματος της Δεξιότητας, σε μπαζάρ και σε εκθέσεις.

Κάποιες από τις δράσεις μας είναι βασισμένες στο παραμύθι μας «Ο Καφετούλης και οι αρκούδες του ουρανού».

Ο Καφετούλης μας το μικρό αρκουδάκι, ο ήρωάς μας έδωσε την μορφή του στις κατασκευές μας, έχει γίνει λούτρινο παιδικό παιχνίδι, μπομπονιέρα από λινάτσα, αγαλματάκι από πηλό, κέντημα, πλεκτό με το βελονάκι αρκουδάκι, σαπουνάκι γλυκερίνης.

Η ιστορία του παραμυθιού «Ο Καφετούλης και οι αρκούδες του ουρανού»σκηνοθετήθηκε έγινε θεατρική παράσταση για παιδιά.

Τα τέσσερα υπέροχα τραγούδια που είναι βασισμένα στα λόγια του παραμυθιού τα δημιούργησε και τα τραγούδησε η Εθελόντρια MariettaCat και συνοδεύουν την παράσταση ενώ οι ήρωές μας έγιναν λούτρινες κούκλες από την Ομάδα Δημιουργικής Απασχόλησης Ενήλικων και το κουκλοθέατρο ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα για να γνωρίσουν οι μικροί μας φίλοι τις δράσεις μας και να συμμετέχουν σε αυτές!